Informatie

Voor meer informatie: bekijk de uitlegvideo onderaan op de homepage of lees verder.

Snelbeterinjevel.nl biedt 3 online trainingen aan om te werken aan slaap-, pieker- en stressklachten. De trainingen kun je zelfstandig volgen, je ontvangt dus geen begeleiding. Een training bestaat uit praktische oefeningen die je kunnen helpen om je klacht te verminderen. Je kiest zelf welke oefeningen je eerst doet, en wanneer je ze doet.

Wat voor soort oefeningen zijn er?
De oefeningen in een training zijn ingedeeld in 3 a 4 thema’s, bijvoorbeeld de thema’s Anders leren denken, Ontspanning en Energie opladen. Er zijn verschillende soorten oefeningen. Soms beantwoord je vragen, luister je naar een geluidsbestand, of krijg je instructies voor iets wat jezelf of met anderen kan doen. Er zijn oefeningen die in 1 keer klaar zijn, maar met de meeste oefeningen kun je het best een tijdje oefenen.
Wil je weten of een oefening iets voor je is? Klik er dan op en lees direct, in het kort: waarvoor de oefening is, hoe de oefening werkt en wat het effect er van is. Zo kun je snel bepalen of je de oefening wilt starten.

In de training vind je verder een:

  • dagboek, om tijdens de training bij te houden hoe het met je gaat
  • To do lijst, om te zien met welke oefeningen je bezig bent
  • favorietenlijst, met een overzicht van oefeningen die jij als favoriet hebt gemarkeerd
  • werkboek, om je antwoorden terug te lezen uit oefeningen die je eerder hebt gemaakt

Hoe lang duurt de training?
We raden je aan om minimaal 4 tot 6 weken regelmatig aan de slag te gaan met de oefeningen. Die tijd heb je nodig om jezelf de kans te geven om nieuwe vaardigheden te leren en ze onderdeel te maken van je leven. Ga niet met alle oefeningen tegelijkertijd aan de slag. Kies bijvoorbeeld 2 tot 4 oefeningen per week.
Natuurlijk hangt de duurt af van hoeveel tijd je er aan kunt besteden en het tempo waarin je werkt. Je mag er dus ook langer over doen. In totaal heb je vanaf je aanmelding 1 jaar toegang tot de training.

Wat maakt deze trainingen anders?

  1. Het belangrijkste van deze training is: doen! Dus weinig lezen en veel oefenen met speciale technieken.
  2. Je bepaalt zelf de volgorde waarin je werkt.
  3. Je kunt, als je dat wilt, meerdere trainingen tegelijkertijd volgen.

Volg je meer dan 1 training? Dan is het volgende handig om te weten:

  • Sommige oefeningen worden in meerdere trainingen aangeboden. De ontspanningsoefeningen zijn daar een voorbeeld van.
  • Klik op ‘Dagboek’ in de menubalk van de homepage van Snelbeterinjevel om in 1 keer de verschillende dagboeken uit de trainingen in te vullen:
  • Klik op ‘To do lijst’ in de menubalk van de homepage van Snelbeterinjevel voor een overzicht van oefeningen waar je mee bezig bent uit je verschillende trainingen.

Vragen?
Heb je vragen over Snelbeterinjevel.nl? Mail die dan via Contact.